top of page
pilates2.png

Pilates is een lichaamsoefeningsmethode die in het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld door Joseph Pilates. Het richt zich op het verbeteren van flexibiliteit, kracht en lichaamshouding door middel van gecontroleerde en precieze bewegingen. Pilates combineert elementen van yoga, gymnastiek en dans en legt de nadruk op de kernspieren, die zich in de buik, rug en heupen bevinden.

 

De oefeningen worden vaak uitgevoerd op een mat of met behulp van speciale apparatuur zoals de reformer, cadillac en wunda chair. Een van de belangrijkste principes van Pilates is het belang van ademhaling en concentratie, waarbij elke beweging bewust en met controle wordt uitgevoerd. Dit helpt niet alleen bij het opbouwen van fysieke kracht, maar bevordert ook een betere geest-lichaam connectie.

 

Pilates wordt vaak geprezen om zijn rehabiliterende effecten, vooral bij mensen met rugklachten of blessures. Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus, en kan worden aangepast aan individuele behoeften en doelen. Door regelmatige beoefening van Pilates kunnen mensen hun algehele lichaamshouding, flexibiliteit en spierbalans verbeteren, wat bijdraagt aan een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl.

bottom of page